ua en ru

Бойовики продовжують атакувати позиції сил АТО в районі Мар'їнки, - ІС

Бойовики продовжують атакувати позиції сил АТО в районі Мар'їнки, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

Під обстріл також потрапили н.п. Піски, Опитне, Водяне, Золоте і Кримське

Протягом минулої доби бойовики продовжили атакувати позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донецькому напрямку, зокрема в районі Мар'їнки. Про це написав у своєму Facebook лідер групи "Інформаційний опір" (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук.

"У районі н.п.Мар'їнка терористи не залишають спроб штурму позицій сил АТО з метою зав'язати бої за населений пункт. Протягом доби в ході спроб наступальних дій бойовики використовували 4 танки, 2 БМП-2 і 2 БТР-80. В результаті вогню, завданого силами АТО у відповідь, один Т-72Б терористів отримав ряд пошкоджень (проте зумів своїм ходом відійти на вихідний рубіж), один БТР терористів був пошкоджений", - написав Тимчук.

Крім того, за його словами, зафіксовано прибуття в район н.п. Донецьк групи бойовиків (450-500 чол.), які пройшли підготовку в "навчальних таборах" російсько-терористичних військ в окупованому Криму та Ростові-на-Дону (РФ).

Відзначається, що в н.п. Гранітне і Степове терористи застосували мобільні установки ЗУ-23-2 і 82-мм міномети на транспортних платформах.

"На Приморському напрямку бойовики вели обстріл позицій сил АТО в районі н.п.Широкіно з 122-мм артилерії, 120-мм мінометів і АГС-17. У даному районі з боку терористів "працюють" 2 артилерійські групи (дивізіону) і 34 мінометних підрозділи рівня батареї", - додав Тимчук.

Також під обстріл потрапили н.п. Неліпівка і Новгородське. По н.п.Троїцке (Артемівський напрямок) бойовики двічі наносили удари з 152-мм артилерії. Н.п.Луганске, Світлодарськ та Миронівське також були обстріляні бойовиками як зі ствольної артилерії (122-мм), так і з мінометів (82-мм і 120-мм).

Крім того, обстрілу піддалися н.п.Піски, Опитне, Водяне, Золоте, Сокольники і Кримське.

"У районі н.п.Щастя зафіксований неприцільний вогонь бойовиків з АГС-17 і великокаліберних пулеметів", - зазначили в ІС.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска на Донбассе сохраняют актив...

Posted by Dmitry Tymchuk on 18 червня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією прес-центру АТО, за минулу добу бойовики двічі намагалися вибити сили антитерористичної операції (АТО) з позицій в Мар'їнці Донецької області.