ua en ru

Бойовики застосовують нову тактику обстрілів, щоб заплутати ОБСЄ, - ІС

Бойовики застосовують нову тактику обстрілів, щоб заплутати ОБСЄ, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

Бойовики на Донбасі застосовують нову тактику використання мінометів, чергуючи обстріл з "дозволених" і "заборонених" озброєнь, щоб заплутати спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Бойовики почали застосовувати нову тактику використання мінометів - а саме, в ході обстрілів чергуючи вогонь з 82-мм "дозволених" ротні мінометів, з вогнем з нібито "відведених" 120-мм батальйонних мінометів. Очевидно, дана тактика спрямована на стороннього спостерігача (місія ОБСЄ), з метою утруднити ідентифікацію використовуваних терористами мінометів", - відзначив Тимчук.

За його словами, протягом останніх діб бойовики вели активні обстріл позицій українських військ, в районі н. п. Авдіївка, Піски, Дослідне, Широкіно. В районі н. п. Щастя позиції українських військ обстріляні із зенітних установок ЗУ-23-2 і СПГ-9 "Спис".

Також Тимчук зазначає, що бойовики не припиняють активних розвідувальних дій.

"В районі н. п. Кримське зафіксована спроба "просочування" в тактичні тили українських військ диверсійно-розвідувальної групи терористів. В районі Светлодарского плацдарму і на Сєвєродонецькому напрямку бойовики вели інтенсивну радіотехнічну розвідку (зафіксована робота як мінімум двох станцій РТР)", - повідомив він.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».На протяжении последних суток российско-террористические войс...

Posted by Дмитрий Тымчук on 20 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, за повідомленням штабу АТО, бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню.