ua en ru

Бойовики застосували "Гради" на донецькому напрямку, - Лисенко

Бойовики застосували "Гради" на донецькому напрямку, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко

Порушення перемир'я на Донеччині триває

Бойовики застосували "Гради" біля села Новоласпа Донецької області. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В районі Верхньоторецької зафіксовано використання ворожого танка. Також бойовики зухвало порушили умови Мінських домовленостей і застосували ракетну систему залпового вогню "Град" біля Новоласпы, що в черговий раз підтверджує ворожу налаштованість бойовиків", - сказав Лисенко.

В районі Маріуполя бойовики використовували заборонені мирними угодами міномети калібру 120 міліметрів.

"Гарячими точками залишаються населені пункти на Донецькому напрямку, зокрема Піски, Дослідне, Авдіївка, а також Гранітне, Кам'янка та Красногорівка", - зазначив представник АПУ.

Крім того, позиції сил АТО в районі Водяного і Лозового були обстріляні з 152-мм артилерії.

"На Луганському напрямку протистояння тривало в районі Щастя і населених пунктів на Бахмутської трасі. Також незаконні збройні формування застосували важку 122-мм артилерію під час обстрілу позицій сил АТО поблизу Станиці Луганської", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, як повідомив губернатор Луганської області Геннадій Москаль, в результаті нічних обстрілу в Станиці Луганській поранений один український військовий.