ua en ru

Бойовики підтримують усунення радника Путіна від "кураторства" в ЛНР/ДНР

Бойовики підтримують усунення радника Путіна від "кураторства" в ЛНР/ДНР Фото: Дмитро Тимчук

Відгук російських кураторів "керівництво" ДНР сприймає, як шанс збільшити свою "самостійність"

У так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) активно обговорюється усунення радника Президента Російської Федерації Володимира Путіна Владислава Суркова від "кураторства" в ЛНР/ДНР. Про це повідомляє лідер гурту "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в Facebook.

"За оперативними даними групи ІС, в середовищі керівництва ДНР активно обговорюється усунення радника президента РФ В. Суркова від "кураторства" ЛНР/ДНР", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, позитивно сприйняті відгуки в Москву підлеглих Суркова, що займалися ДНР - куратора з позивним "Патріот" (ім'я - Сергій (прізвище не встановлено), який керував фінансовими потоками, що заходили з РФ до ДНР, має відношення до спецслужб РФ) і куратора з позивним "Чайка" (ім'я - Дмитро, здійснював кураторство над органами самоврядування ДНР, а також над діяльністю громадського руху "Донецька республіка").

"Відгук російських кураторів керівництво ДНР сприймає, як шанс збільшити свою "самостійність" і вплив на процеси, що відбуваються на окупованих територіях. Одночасно в ДНР залишаються кілька російських кураторів, зоною відповідальності яких є силовий блок", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, повідомляється, що заклопотаність у ДНР викликає факт розпуску т.зв. "Фонду земляцтв Донбасу", через який Сурков контролював надання соціальної допомоги окупованим районам з РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські куратори заборонили святкувати "День російської єдності" в ДНР.