ua en ru

Бойовики ДНР погрожували місії ОБСЄ розстрілом

Бойовики ДНР погрожували місії ОБСЄ розстрілом Місія ОБСЄ

Представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" погрожували Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ розстрілом у Широкіно. Про це йдеться у звіті місії за 27 березня, опублікованому 28 березня.

"При спробі сприяти місцевим режиму припинення вогню, щоб дозволити батальйону "Донбас" очистити контрольований урядом західний край Широкіно від боєприпасів, ПММ вирушила через північ Широкіно і пройшла контрольно-пропускний пункт "ДНР" на автомагістралі Е-58 без затримок, а також зустрілася з "командиром" "ДНР", відповідальним за Широкіно. "Командир" проявляв агресивну поведінку по відношенню до СММ і сказав, що це буде останній патруль місії в частині села, контрольованої "ДНР", і що СММ буде розстріляна, якщо спробує повернутися", - йдеться у звіті.

В ОБСЄ також додали, що "командир" ДНР супроводжував СММ в Новоазовську, де його начальник приєднався до конвою до кордону з Російською Федерацією.

"Командир" високого рангу додав, що СММ потрібно ескорт "ДНР", якщо вона планує повторно ввійти на контрольовану ними територію. Командир, який спочатку погрожував СММ, заявив, що він дозволить СММ перебувати лише у східній частині Широкіно до отримання конкретних вказівок від свого начальника", - зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, бойовики за день 14 разів порушили припинення вогню.