ua en ru

Boeing на Донбасі збили ракетою "Бук" з території сепаратистів, - Держдеп США

Boeing на Донбасі збили ракетою "Бук" з території сепаратистів, - Держдеп США Фото: Марі Харф

Українські системи ППО не перебували в радіусі катастрофи

У Державному департаменті США впевнені, що малайзійський Boeing на Донбасі був збитий ракетою "Бук", запущеної з території, яка контролювалася терористами. Про це повідомила прес-секретар Держдепу Марі Харф на брифінгу, передає "Голос Америки".

"Наші висновки були однозначні з самого початку. Малайзійський Boeing був збитий ракетою "Бук", яка була запущена з території, яка контролювалася сепаратистами в Східній Україні. Крапка! Ми впевнені, що українські протиповітряні системи не перебували в радіусі катастрофи. Українські сили не запустили жодної ракети класу земля-повітря під час конфлікту. Росіяни міняють свою історію на ходу. Спочатку вони говорили, що це не був "Бук". Тепер вони кажуть, що це був "Бук". Але тільки не їх. Тому вірити їм на сто відсотків ніяк не можна", - сказала Харф.

"Ми наклали на Росію санкції за порушення міжнародного права, порушення суверенітету і територіальної цілісності України. І ми будемо продовжувати наше протидія. Росіяни публічно говорили, що вони будуть дотримуватися мінські домовленості, але цього не роблять", - зазначила вона.

Зазначимо, співробітники сайту журналістських розслідувань Bellingcat прийшли до висновку, що Міноборони РФ підробив фотографії українських "Буків".