ua en ru

Блокпости ПС на трасі Київ-Житомир повністю укомплектовані

Блокпости ПС на трасі Київ-Житомир повністю укомплектовані Фото: Правий сектор

"Правий сектор" готовий повністю перекрити трасу в разі необхідності

Бійці "Правого сектора" на блокпосту на трасі Київ-Житомир повністю укомплектовані і озброєні, вони збираються перевіряти кожен підозрілий автотранспорт, передає "112 Україна".

"На 5 км траси Київ-Житомир напередодні бійці ПС встановили блокпост. Нещодавно у бійців ПС на даному блокпосту пройшла перезмінка. Зараз тут чергує близько 20 чоловік, кожен з них повністю укомплектований. Є бронежилет, каска і у кожного є бінокль. Я особисто побачив підготовлені коктейлі Молотова, як сказали бійці, на всяк випадок", - повідомив кореспондент.

Також повідомляється, що у бійців ПС присутній зброю, точне кількість якого невідомо, так як цю інформацію приховують.

Один із старших бійців блокпоста розповів, що у них є план, одне із завдань якого звузити житомирську трасу з трьох смуг в одну, зупиняти і перевіряти кожен підозрілий вантажівка або фуру, тому що, можливо, у них можуть везти боєприпаси.

Також ПС збирається перекрити рух на трасі в тому випадку, якщо з Києва в бік Житомира та Мукачеві буде йти підкріплення для міліції або для Нацгвардії.

Повідомляється також, що у бійців ПС є висувний "їжак", який за кілька секунд може перекрити трасу і проткнути шини автомобілів. Блокпости зараз знаходяться на всіх виїздах із столиці, однак жодних конфліктних ситуацій поки не відбувалося.

Нагадаємо, раніше в Мукачево відбулася перестрілка з жертвами. "Правий сектор" повідомив, що збирається встановити блокпости в Закарпатській та Київській областях.

За матеріалами: "112 Україна"