ua en ru

Блінкен прилетів в Україну

Блінкен прилетів в Україну Фото: Ентоні Блінкен, держсекретар США (GettyImages)

Держсекретар США Ентоні Блінкен прилетів в Україну. За даними FlightRadar його літак вже приземлився в аеропорту " Бориспіль"

Про це повідомляє РБК-Україна.

Дані сервісу FlightRadar говорять про те, що літак, в якому головний дипломат США вилетів в Україну, знаходиться вже в Києві в аеропорту "Бориспіль".

Блінкен прилетів в Україну

Сам Держсекретар також підтвердив своє прибуття в Україну в Twitter. Він написав, що вже приземлився в Києві.

"У Києві приземлився, оскільки ми прагнемо зміцнити партнерство #USUkraine. Це буде важлива можливість обговорити триваючу агресію Росії, наголосити на необхідності збереження темпів реформ і зосередження уваги на них з нашими українськими партнерами", - написав Блінкен.

Як відомо, офіційний візит Держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україну заплановано на 6 травня.

У цей день він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Мета візиту - підкреслити непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям затяжної агресії Росії.

Також Держсекретар США сприятиме прогресу реформ в Україні, які має ключове значення для забезпечення демократичних інститутів України, економічного процвітання та євроатлантичного майбутнього.