ua en ru

У Білій Церкві після щеплення померла дитина

У Білій Церкві після щеплення померла дитина Фото: поліція

Хлопчикові на початку листопада зробили щеплення в дитячому саду, через 2 дні у нього погіршився стан здоров'я

У Білій Церкві сьогодні вночі, 30 листопада, після щеплення померла 3-річна дитина. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції в Київській області.

"Співробітники поліції з'ясували, що на початку листопада в дитячому саду проведена вакцинація дітей. Через два дні у хлопчика погіршився стан здоров'я: піднялася температура тіла, біль у животі. Близько тижня дитина перебувала на стаціонарному лікуванні в одній з лікарень міста Біла Церква. Після виписки з медичної установи хлопчик знаходився за місцем проживання. Через 10 днів у дитини вкрай погіршився стан здоров'я, і він помер", - йдеться в повідомленні.

За фактом смерті дитини Білоцерківським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває, тіло направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті.

Нагадаємо, у першому турі додаткової вакцинації від поліомієліту, яке охопило всі регіони України, станом на 2 листопада було вакциновано понад півмільйона дітей з використанням оральної поливакцины.