ua en ru

Байден звинуватив РФ в фінансуванні позасистемної опозиції в ЄС

Байден звинуватив РФ в фінансуванні позасистемної опозиції в ЄС Фото: Джо Байден

Росія використовує корупцію і олігархів в якості інструменту примусу

Віце-президент США Джо Байден звинуватив Російську Федерацію (РФ) у спробі розширити свій вплив у Європейському Союзі (ЄС), використовуючи для цього фінансування позасистемної опозиції і корупцію в сусідніх країнах. Про це Байден заявив у середу, 27 травня, виступаючи в Бруклінському інституті у Вашингтоні, передає Bloomberg.

"Кремль наполегливо працює над тим, щоб підкупити і приручити європейські політичні сили, фінансуючи і праві, і ліві позасистемні партії по всій Європі", - заявив Байден.

Він додав, що Росія та інші країні також "використовують корупцію і олігархів в якості інструменту примусу".

Байден додав, що уряд Президента Росії Володимира Путіна використовує "гібридну війну", щоб розширити свою вплив у Європі за межі України, однак не уточнив, що мав при цьому на увазі.

На думку віце-президента США, дії Росії щодо України виправдовує "гіперагресивна російська пропагандистська машина, яка фінансується державою, яка активно поширює дезінформацію і робить це дуже добре". Він пояснив, що "якщо Кремль зможе створити свою вотчину на сході України, то це тільки роздує полум'я його амбіцій в регіоні".

Нагадаємо, Байден також заявив, що США своїми діями хочуть домогтися від Президента Росії Володимира Путіна більш передбачуваною політики.