ua en ru

Батальйон "ОУН" відходить від зони АТО для оформлення в ЗСУ

Батальйон "ОУН" відходить від зони АТО для оформлення в ЗСУ Батальйон "ОУН"

Частина бійців батальйону "ОУН" відійде від лінії розмежування сторін у зоні антитерористичної операції (АТО) для оформлення в ряд Збройних сил України (ЗСУ). Про це йдеться на сторінці батальйону в Facebook.

"Переговори про формат входження Добровольчого Батальйону ОУН в склад ВСУ тривають. Зараз досягнута домовленість про те, що частина бійців ОУН залишається на позиціях в Пісках, частина відходить в тил, заради оформлення до лав ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

Перемовини про формат входження Добровольчого Батальйону ОУН в склад ЗСУ тривають.Наразі досягнута домовленість про те,...

Posted by Батальйон «ОУН» on 10 Апрель 2015 г.

Відзначимо, раніше сьогодні Міністерство оборони повідомило, що керівництво ВСУ прийняв рішення щодо відведення добровольчого батальйону "ОУН" від лінії розмежування в Пісках Донецької області.

"Перебування добровольчого батальйону ОУН, якої офіційно не входить до складу Збройних Сил України, на передовій не дозволяло Україні повною мірою виконати "Мінські домовленості", - йдеться в повідомленні відомства.

У Міноборони наголосили, що це рішення було прийнято "для захисту життя і здоров'я особового складу ЗСУ та безумовного дотримання мінських домовленостей.

"Надалі особовому складу батальйону запропоновано увійти до складу Збройних Сил України офіційним шляхом", - підкреслили в Міноборони.

Нагадаємо, добровольчий український корпус "Правий сектор" також відкликав своїх бійців з передовою в зоні АТО на Донбасі у зв'язку з підготовкою до входження в ЗСУ.