ua en ru

Азербайджан припиняє співпрацю з ЄС

Азербайджан припиняє співпрацю з ЄС Фото: Парламент Азейрбайджану

Таке рішення Азербайджан прийняв у відповідь на резолюцію ЄС від 10 вересня

Парламент Азербайджану припиняє свою участь у міжпарламентському комітеті співпраці з ЄС і в Парламентській Асамблеї Євронест. Про це повідомляє 1news.az, посилаючись на заяву, зачитану віце-спікером Валехом Алескєровим у зв'язку з резолюцією Європарламенту (ЄП) від 10 вересня.

Повідомляється, парламент також рекомендує уряду переглянути питання участі у програмі ЄС "Східне партнерство".

Водночас уряду рекомендується, у разі введення яких-небудь санкцій відносно офіційних осіб Азербайджану, ввести заборону на в'їзд в нашу країну осіб, які виступають з "антиазербайджанских позицій".

Євронест, в якому представлені депутати Європарламенту та парламентів країн, що входять в програму Східне партнерство ЄС (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна), - парламентська складова Східного партнерства. Метоє програми є зближення ЄС з Україною, Вірменією, Молдовою, Грузією, Азербайджаном та Білоруссю. Програма передбачає значне підвищення рівня політичної взаємодії, широку інтеграцію шести держав в економіку ЄС, збільшення обсягів наданої їм фінансової допомоги та посилення енергетичної безпеки.

Як повідомляється, 10 вересня Європарламент ухвалив резолюцію із засудженням репресій проти громадянського суспільства в Азербайджані і з вимогою звільнити з в'язниці кількох азербайджанських правозахисників і журналістів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна переорієнтує експорт агропродукції на ринки Азії, - УКАБ.