ua en ru

"АвтоКрАЗ" в січні-травні збільшив випуск автомобілів на 20% - до 452 одиниць

"АвтоКрАЗ" в січні-травні збільшив випуск автомобілів на 20% - до 452 одиниць Фото (TSN.ua): АвтоКрАЗ

Від початку 2015 р. споживачам відвантажено 392 автомобілі

"АвтоКрАЗ" (Кременчук, Полтавська обл.) у січні-травні 2015 року, порівняно з відповідним періодом 2014 року, збільшив випуск автомобілів на 20% - до 452 одиниць. Про це з посиланням на прес-службу підприємства передає кореспондент РБК-Україна.

За цей же період на 16% зросли і продажі підприємства, порівняно з торішнім результатом січня-травня. З початку року споживачеві відвантажено 392 автомобілі.

У загальних відвантаженнях за аналізований період частка експорту склала 37%, на внутрішній ринок поставлено 63% виробленої продукції.

Крім основної продукції - вантажних автомобілів, за п'ять місяців поточного року було виготовлено і відвантажено замовнику два напівпричепи і вісім причепів (основна кількість: два напівпричепи і шість причепів виготовлено кразівцями у травні). Тоді як за такий же період минулого року аналогічна продукція підприємством не вироблялася.

Виробництво автомобілів у травні склало 96 одиниць. У загальному обсязі виробленої підприємством продукції бортові машини складають 95%, шасі - 3%, тягачі - 2%. Більша частина - 96% - виготовленої в попередньому місяці на автозаводі продукції - це виконання замовлень для українського ринку, решта - експорт.

Нагадаємо, "АвтоКрАЗ" у 2015 р. планує випустити близько 2 тис. автомобілів.