ua en ru

Австрія призупинила залізничне сполучення з Угорщиною через мігрантів

Австрія призупинила залізничне сполучення з Угорщиною через мігрантів Фото (ЕРА): мігранти у Європі

Також тимчасово припинено продаж квитків на потяги до Угорщини

Австрійська залізнична компанія ÖBB призупинила сполучення з Угорщиною після того, як до Будапешта прийшли кілька потягів з великою кількістю мігрантів, повідомляє ВВС.

Як зазначив представник перевізника, потяги, що йшли з Угорщини, були переповнені: в них їхали мігранти із країн Близького Сходу та Північної Африки.

На який період перервано залізничне сполучення, поки не повідомляється. Також тимчасово припинено продаж квитків на потяги до Угорщини.

Раніше, 2 вересня, було перервано рух поїздів Eurostar між Парижем і Лондоном через мігрантів, які були помічені на залізничних коліях біля в'їзду до тунелю з боку Франції. Поїзд Eurostar 9055 був зупинений біля терміналу в місті Кале, де знаходиться табір біженців, у якому живуть близько трьох тисяч мігрантів. Повідомляється, що мігранти знаходилися на рейках між входом до тунелю і вантажним терміналом міста Кале.

Минулого тижня сотні нелегальних мігрантів протестували проти рішення Угорщини заборонити їм посадку до потягів, на яких вони могли б вирушити до Німеччини та інших західноєвропейських країн, де вони розраховують отримати притулок.

Нагадаємо, Австрія та Німеччина планують поступово скасувати особливу процедуру перетину кордону, завдяки якій тисячі мігрантів змогли раніше потрапити до цих країн з Угорщини.

Наприкінці серпня міністри внутрішніх справ і транспорту Франції, Німеччини, Великої Британії, Бельгії, Люксембургу, Іспанії, Італії, Нідерландів і Швейцарії прийняли рішення посилити контроль безпеки в поїздах.