ua en ru

Австрія надасть Україні 1 млн євро допомоги для Донбасу

Австрія надасть Україні 1 млн євро допомоги для Донбасу Фото: Себастьян Курц (flickr.com/eppofficial)

Курц зазначив, що Австрія продовжить допомагати України, зокрема фінансово

Австрія надасть Україні 1 млн євро допомоги для Донбасу. Про це повідомив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц за результатами зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

Курц зазначив, що Австрія продовжить допомагати України, зокрема фінансово.

"Австрія буде продовжувати надавати кошти, щоб підтримати людей на сході України, і ми погодилися надати 1 млн євро для такої організації як "Карітас", яка буде надавати допомогу, принаймні невеличкий внесок робити у зменшення горя на сході України", - повідомив Курц.

Як зазначається на сайті благодійної організації, "Карітас України" входить в одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі. Протягом майже 25 років сотні тисяч потребуючих українців отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу. Робота "Карітасу України" сфокусована на таких напрямках, як допомога кризовим дітям, молоді та сім’ям, охорона здоров’я, допомога людям з особливими потребами, соціальні проблеми міграції, допомога в надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Порошенка, Україна зацікавлена у Австрії як у надійному політичному та економічному партнері. Також повідомлялося, що Порошенко у ході зустрічі з Курцом домовилися, що 2019 рік стане роком української культури в Австрії.