ua en ru

Австралія і Бельгія підтримали прохання створити трибунал по катастрофі Boeing на Донбасі

Австралія і Бельгія підтримали прохання створити трибунал по катастрофі Boeing на Донбасі Фото: катастрофа Boeing на Донбасі

Нідерланди, Малайзія, Україна, Австралія і Бельгія звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням про створення трибуналу по краху Boeing на Донбасі

Австралія і Бельгія нарівні з Нідерландами, Малайзією та Україною звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням про створення трибуналу для суду над винними в катастрофі Boeing на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби постійного представництва України при ООН.

"Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди і Україна закликають членів Ради Безпеки підтримати цю пропозицію з метою забезпечення притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні цих злочинів і запобігання загроз безпеки цивільної авіації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Малайзії має намір підтримати трибунал по краху Boeing на Донбасі. У свою чергу, Росія відреагувала різкою критикою пропозиції. Заступник голови МЗС Геннадій Гатілов заявив, що Москва вважає цю ідею "несвоєчасною і контрпродуктивною".

3 липня ідею створення трибуналу по краху Boeing на Донбасі також підтримали Нідерланди. При цьому прем'єр Нідерландів звернувся до Австралії, Бельгії, Малайзії та України з проханням підтримати в ООН ідею створення міжнародного трибуналу.

9 липня Малайзія представила проект резолюції про трибунал по краху Boeing на Донбасі.