ua en ru

Індекс продцін ФАО в серпні продемонстрував найрізкіше падіння з грудня 2008 р

Індекс продцін ФАО в серпні продемонстрував найрізкіше падіння з грудня 2008 р Фото: Індекс продцін ФАО в серпні продемонстрував найрізкіше падіння з грудня 2008 р

Індекс знизився в серпні 2015 року на 5,2% порівняно з липнем

Міжнародні продовольчі ціни продовжили зниження в серпні: рясні запаси, спад цін на енергоносії і побоювання з приводу можливого економічного спаду в Китаї сприяли самому різкому падінню Індексу продовольчих цін ФАО за майже сім років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО).

Так, Індекс знизився в серпні 2015 року на 5,2% порівняно з липнем, що є найбільш різким падінням, починаючи з грудня 2008 року, і в середньому склав 155,7 пункту. Практично на всі основні продовольчі товари зафіксовано падіння цін.

"У серпні Індекс продовольчих цін на зернові знизився на 7% порівняно з липнем і на 15,1% в порівнянні з серпневим показником минулого року і склав 154,9 пункту. Зниження обумовлене падінням цін на пшеницю і кукурудзу після помірного зростання протягом останніх двох місяців", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Індекс цін на рослинні олії знизився в серпні на 8,6%, на рослинні олії - на 8,6% . Істотне падіння цін на сухе молоко, сир і масло стало причиною зниження Індексу цін на молочні продукти в серпні на 9,1%

"На відміну від загальної тенденції до зниження, ціни на м'ясо в серпні практично не змінилися в порівнянні з попереднім місяцем. Тим не менш, у порівнянні з рекордно високим значенням Індексу цін на м'ясо в серпні 2014 року, ціни в цілому знизились на 18%", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, Індекс продовольчих цін ФАО - це середньозважений показник, який відстежує ціни на п'ять основних груп продовольчих товарів на міжнародних ринках: зернові, м'ясо, молочні продукти, рослинні масла і цукор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок рясних опадів у Сирії збільшилося виробництво пшениці.