ua en ru

Аваков звільнив начальника кіровоградської міліції за призначення дружини

Аваков звільнив начальника кіровоградської міліції за призначення дружини Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звільнив начальника ГУ МВС Кіровоградської області Анатолія Вітюка за лобіювання кадрових призначень своєї дружини та встановлення необґрунтованого преміювання. Про це він заявив під час засідання розширеної колегії в МВС під головуванням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, виступаючи на колегії начальник департаменту внутрішньої безпеки МВС Василь Бондар повідомив: "Вчора звільнив міністром внутрішніх справ начальника ГУ МВС Кіровоградської області Вітюка Анатолія Івановича за вчинення корупційного правопорушення. Підрозділами внутрішньої безпеки встановлено, що він лобіював кадрові призначення своєї дружини встановлення необґрунтованого преміювання, дострокове присвоєння звання. Більш того, знявши з патрульного автомобіля розпізнавальні знаки, віддав його на особисте обслуговування дружини".

На що міністр Аваков у нього запитав: "Так цього начальника-кіровоградця звільнили? А жінку?", а коли отримав ствердну відповідь додав: "Шановні начальники управлінь, я розумію, що любов змушує страждати, але... Я попереджаю кожного з вас про не допустимість такого роду речей. Вчора ввечері підписав наказ та звільнив керівника кіровоградської міліції. Передав відповідні матеріали у відповідні органи розслідування. Будуть зроблені відповідні висновки".

Загалом, за словами Бондара, загалом до дисциплінарної відповідальності у 2014 р. було притягнуто близько 5 тис. працівників міліції, з них звільнено 600 осіб. У 2015 р . покарано вже 645 працівників , 57 звільнені з органів внутрішніх справ.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив МВС сконцентруватися на боротьбі з корупцією на митниці та податкової.