ua en ru

Аваков прийняв рапорт про відставку Паскала

Аваков прийняв рапорт про відставку Паскала Фото: Арсен Аваков

За словами глави МВС, Паскал "не хоче бути перешкодою реформ"

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийняв рапорт про відставку заступника голови Національної поліції України Василя Паскала. Про це він написав у своєму Facebook.

"Чому я прийняв рапорт? Після вчорашнього спічу в захист? Тому, що він людина - і нікому не дозволено думати, що уколи несправедливості проходять просто.. Він вчора приїхав з госпіталю (запалилася нога після поранення - але вже норм) - і ми мали довгий, дуже довгий розмова і не один стакан віскі", - написав Аваков.

За словами Авакова, Паскал прийняв рішення піти у відставку, оскільки він "не хоче бути перешкодою і мішенню, не хоче заважати реформу".

Нагадаємо, вчора, 29 листопада, заступник голови Національної поліції України Василь Паскал подав рапорт про відставку.

За даними ЗМІ, під час подій на Евромайдане Паскал очолював групу міліціонерів, які влаштовували переслідування майданівців, катували і знущалися над учасниками мирних акцій. Також Паскалу приписують переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, Паскал потрапляв під люстрацію забороною займати посади в органах державної влади.

Активісти зажадали відставки Паскала після призначення його на посаду заступника голови Національної поліції. Однак сам Аваков був проти його звільнення.