ua en ru

Аваков опублікував інфографіку щодо структури Національної поліції

Аваков опублікував інфографіку щодо структури Національної поліції Фото: Арсен Аваков

У новій структурі велика роль відводиться органам управління на чолі з Центральним офісом Національної поліції та Головного управління національної поліції у регіонах

Глава Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Арсен Аваков пояснив, як буде виглядати структура Національної поліції після реформи. Відповідну інфографіку Аваков опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, міністр пояснив, що в новій структурі велика роль відводиться органам управління на чолі з Центральним офісом Національної поліції та Головного управління національної поліції у регіонах.

"Але, найбільш важлива роль у взаєминах поліції з громадянами відведена територіальним органам поліції на місцях. Тому ефективна структура і функціональність цих підрозділів будуть визначальними у питанні якісного забезпечення правоохоронної діяльності", - написав Аваков.

Він також зазначив, що з цією метою, система місцевих органів поліції, в структурі Головних управлінь національної поліції в регіонах буде формуватися за "кущовим" принципом, який передбачає створення відділів поліції , через які буде здійснюватися управління та організація діяльності базових органів у складі "куща".

У той же час ключовими елементами територіальних органів поліції на місцях (відділів, відділень) будуть також і поліцейські ділянки, через які в основному і буде здійснюватися безпосередня комунікація з суспільством і населенням.

Разом з тим, він зазначив, що для столиці та інших великих міст країни - функціональна структура органів поліції буде виглядати дещо інакше, ніж для маленьких міст. При цьому відмінності не будуть впливати на якість правоохоронного обслуговування громадян.

Так, для міста Києва пропонується наступна побудова органів поліції:

- Головне управління національної поліції м. в Києві;

- 10 управлінь поліції;

- 23 відділення поліції;

- 777 поліцейських ділянок.

Аваков опублікував інфографіку щодо структури Національної поліції

Фото: структура органів поліції в м. Києві

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ України почало набір співробітників спецназу Корпусу оперативно-раптового дії.