ua en ru

Аваков обіцяє подати зустрічний позов на Тягнибока

Аваков обіцяє подати зустрічний позов на Тягнибока Фото: Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков готовий судитися з Олегом Тягнибоком

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обіцяв подати зустрічний позов на лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока. Про це Аваков повідомив у своєму Facebook.

"Тягнибок подає в суд на мене? Це більш цивілізовано, ніж та злочинна печерна тупість, в якій він брав участь під ВР. Радий прогресу. B отримає зустрічний позов", - зазначив Аваков.

Тягнибок подает в суд на меня? Это более цивилизованно, чем та преступная пещерная тупость, в которой он участвовал под ...

Posted by Арсен Аваков on 8 сентября 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що подає позов до суду на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. На думку Тягнибока, після сутичок під парламентом 31 серпня Аваков порушив презумпцію невинності, назвавши винних до рішення суду.

31 серпня 2015 р. після прийняття Верховною Радою змін до Конституції щодо децентралізації в першому читанні під будівлею парламенту почалися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, які виступають проти таких змін. Один з мітингувальників кинув у правоохоронців гранату. У результаті поранень, отриманих під Радою, померло 3 нацгвардейца, ще близько 150 осіб були поранені. У той же день Аваков звинуватив у провокаціях під Радою особисто Олега Тягнибока.

Лідер "Свободи" вже двічі був на допиті в МВС по цій справі в якості свідка, 14 вересня його викликали на новий допит.

При цьому вже трьом "свободівцям" оголосили підозра щодо подій під Радою 31 серпня 2015 р.