ua en ru

Аваков: Інтерпол припинив міжнародний розшук Чубарова

Аваков: Інтерпол припинив міжнародний розшук Чубарова Фото: Рефат Чубаров

РФ хотіла притягти Чубарова до відповідальності за публічні заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності країни

Офіс юридичних питань генерального секретаря Інтерполу зупинив міжнародний розшук народного депутата України Рефата Чубарова. Про це сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів України заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Офіс юридичних питань генерального секретаря Інтерполу міжнародний розшук Рефата Чубарова на запит російської сторони за инкриминированным злочином зупинив, так як він не відповідає вимогам статуту організації", - заявив Аваков.

Аваков повідомив, що 6 листопада Росія на адресу всіх країн-членів Інтерполу розіслала повідомлення щодо міжнародного розшуку Рефата Чубарова для притягнення його до кримінальної відповідальності за публічні заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.

За словами міністра, причиною оголошення Чубарова в розшук став його виступ в ефірі одного з українських телеканалів, в ході якого Чубаров закликав виключити Крим зі складу та РФ і повернути його Україні.

Нагадаємо, Рефату Чубарову дозволили в'їзд в Росію.