ua en ru

Над Арктикою почалися найбільші в Європі навчання винищувальної авіації

Над Арктикою почалися найбільші в Європі навчання винищувальної авіації Фото: вчення авіації стартували

Тренувальні польоти триватимуть до 5 червня

Навчання винищувальної авіації Arctic Challenge Exercise 2015 (ACE 2015) почалися над Арктикою в понеділок, 25 травня. Тренувальні польоти у високих широтах, в який візьмуть участь винищувачі армій дев'яти країн, триватимуть до 5 червня, передає прес-служба Міністерства оборони Норвегії.

Як наголошується, що всього в повітряних маневрах візьмуть участь більше 100 літаків і близько 4 тис. військовослужбовців. Країнами, які приймають на своїх базах літаки учасників маневрів, стали Норвегія, Швеція і Фінляндія. Крім того, у навчаннях бере участь кілька літаків дальнього радіолокаційного виявлення і управління AWACS зі складу сил НАТО, літаки транспортної авіації і заправники.

Польоти відбуватимуться щодня у дві зміни. У першій екіпажі будуть проводити польоти в повітряному просторі своєї бази. При цьому льотчики будуть відпрацьовувати навички ураження повітряних та наземних цілей, придушення ППО умовного противника, польотів на низьких висотах і дозаправки в повітрі.

Відзначимо, в день закінчення навчань винищувачів, 5 червня, на Балтиці почнуться масштабні навчання за участю близько 50 військових кораблів, в яких буде брати участь найбільший військовий корабель Великобританії HMS Ocean. Вчення Baltops 15 поблизу Калінінграда триватимуть два тижні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Естонії Таави Рийвас виступив за збільшення присутності сил НАТО в країні.