ua en ru

В АПУ пропонують створити спеціальний фонд для фінансування молодих держслужбовців

В АПУ пропонують створити спеціальний фонд для фінансування молодих держслужбовців Заступник Голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків

В Адміністрації президента України (АПУ) пропонують створити спеціальний фонд для фінансування молодих держслужбовців Про це сьогодні під час брифінгу за результатами засідання Національної ради реформ повідомив заступник Голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом останніх місяців у державну службу прийшло дуже багато молодих команд, які бажають змінити країну. На жаль, ситуація з державною службою склалась таким чином, що належність оплати праці у державній службі, мені здається, найгірша, яка сьогодні є в Украіні. Відповідно, для того, щоб підтримати ті команди реформаторів, які зайшли сьогодні у різні міністрества та відомства необхідно, і це пропозиція, створити фонд, який би міг підтримати ці команди відповідним фінансуванням",- заявив Шимків.

За його словами, такий фонд повинен фінансуватися за допомогою міжнародних коштів. Не виключено також залучення української діаспори.

"Вже зараз йде обговорення з залученням Європейського Союзу створення фонду, який би фінансував таку організацю. Або такий фонд може бути створений Європейським Союзом, але платежі повинні відбуватись безпосередньо до спеціального фонду державного бюджету",- зазначив Шимків.

Нагадаємо, в АПУ з наступної суботи почнуть проводити екскурсії.