ua en ru

АПУ відхилила 2 тис. 347 електронних петицій до Президента

АПУ відхилила 2 тис. 347 електронних петицій до Президента Фото: Дмитро Шимків

Всього українці подали майже 15 тис. петицій

Адміністрація Президента України (АПУ) відхилила 2 тис. 347 електронних петицій до Президента України. Про це заступник глави АПУ Дмитро Шимків повідомив сьогодні на брифінгу, передає прес-служба Адміністрації в Twitter.

"2347 петицій були відхилені", - цитує Шимківа Twitter АПУ.

Зазначимо, що підставою для відхилення петицій могли бути заклики до повалення Конституційного ладу, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терактів.

Крім того, Шимків повідомив, що за майже 2,5 місяця на сайті було створено 14 тис. 955 петицій до Президента.

Згідно з графіками, розміщеним в Twitter АПУ, всього бар'єр у 25 тис. голосів подолали 29 електронних петицій. З них 25 вже були розглянуті Президентом, і ще 4 знаходяться в процесі розгляду.

Цікаво, що 89% трафіку сайту електронних петицій становлять користувачі з України, 5% - з РФ і 1% - з Кенії.

Так, за петицію "Дарта Вейдера - прем'єр-міністри" 14,2 тис. голосів надійшло з Росії, а за петицію про перенесення ЗНО з англійської мови - понад 17 тис. користувачів з серверів в Кенії.

Нагадаємо, 29 серпня 2015 року запрацював сервіс електронних петицій до Президента України.

Однак у листопаді електронний сервіс для прийому петицій від громадян перестав працювати. Зазначалося, що сайт був заморожений у зв'язку з "неодноразовими спробами технічного втручання в роботу".