ua en ru

В АПУ назвали викрадення основною версією зникнення військових на кордоні з Кримом

В АПУ назвали викрадення основною версією зникнення військових на кордоні з Кримом Фото: Андрій Лисенко

В АПУ вважають, що українських військових поблизу Чонгара викрали росіяни

Основною версією зникнення на адміністративному кордоні з Кримом трьох українських військовослужбовців є викрадення. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За ним (зниклим поблизу Чонгара українським військовим, - ред.) також додаткової інформації немає. Поки основна версія така, що вони незаконно були схоплені і вивезені на територію, окуповану російськими військовими", - повідомив спікер АПУ.

Нагадаємо, як стало вчора відомо, на адміністративному кордоні з Кримом у ніч на 5 вересня зникли троє українських військовослужбовців 79 окремої аеромобільної бригади.

Зниклі військові в ніч з 4 на 5 вересня змінилися з спостережного поста, прибули у розташування, переодяглися в цивільний одяг і пішли купатися до греблі, яка знаходиться на території, суміжній з незаконно окупованою територією Криму.

Як згодом з'ясувалося, вночі в цей район під'їжджали 2 автомобіля (УАЗ і УРАЛ) з боку анексованого Криму і, можливо, незаконно затримали українських військовослужбовців.