ua en ru

Apple відмовилася фінансувати з'їзд республіканців через висловлювання Трампа

Apple відмовилася фінансувати з'їзд республіканців через висловлювання Трампа Фото: через Дональда Трампа республіканці залишилися без підтримки Apple Inc

Facebook, Google та Microsoft продовжать надавати допомогу Республіканській партії в організації липневого заходу

Американська компанія Apple Inc відмовилася фінансувати або якимось іншим чином підтримувати запланований на наступний місяць з'їзд Республіканської партії США в Клівленді через висловлювання кандидата у президенти Дональда Трампа. Про це повідомили два джерела в компанії, передає Politico.

У компанії повідомили, що йдеться, зокрема, про "спірні висловлювання (Трампа, - ред.) про жінок, мігрантів і меншин".


При цьому, як зазначає видання, інші технологічні компанії, такі як Facebook, Google, Microsoft, продовжать надавати допомогу республіканцям в організації липневого з'їзду.

"Ми працюємо з різними великими технічними партнерами, які сфокусовані на тому, щоб бути частиною американського політичного процесу", - відповіла представник Республіканської партії на запитання про небажання Apple фінансувати їхні заходи.

Apple, в свою чергу, відмовилася офіційно коментувати цю інформацію, відмовився від коментаря і представник Трампа.

Виданню не відомо, як компанія має намір діяти щодо аналогічного з'їзду демократів, який пройде влітку у Філадельфії.

Нагадаємо, американський мільярдер і кандидат на посаду президента від Республіканської партії Дональд Трамп після збройного нападу на нічний клуб Florida Pulse в місті Орландо (штат Флорида) скоротив відставання за популярністю від своєї суперниці Хілларі Клінтон.