ua en ru

Apple без "міні-джеку": iPhone 7 позбудеться популярного аудіороз'єму 3,5 мм

Apple без "міні-джеку": iPhone 7 позбудеться популярного аудіороз'єму 3,5 мм Фото: Apple може змінити зовнішній вигляд майбутнього iPhone (Mac OtakaraJP)

"Яблучна" компанія може піти на таку "жертву" заради зменшення товщини сьомого "айфона"

Американська корпорація Apple планує вилучити з наступної версії свого флагманського смартфона - імовірно iPhone 7 - звичний аудіороз'єм з розміром 3,5 міліметра. Про це з посиланням на авторитетний японський ресурс Mac Otakara напередодні повідомило профільне видання про Apple MacRumors.

Як зазначається, завдяки цьому Apple зменшить товщину iPhone 7 "більш ніж на 1 мм" порівняно з нинішнім iPhone 6s.

За даними джерел, популярний штекер "міні-джек" навряд чи може бути тоншим, оскільки аудіороз'єм на 3,5 мм - це світовий стандарт.

Нагадаємо, раніше в Apple розглядали можливість використовувати більш компактний, але менш поширений аудіороз'єм на 2,5 мм. Проте у результаті компанія відмовилася від цієї ідеї, зайнявшись розробкою фірмового роз'єму Lightning, який використовується в усіх сучасних "яблучних" пристроях.

Аргументи Apple проти формату 3,5 мм виглядають не надто переконливо хоча б тому, що в асортименті IT-компанії, зокрема, є плеєр iPod touch, який, попри використання такого ж 3,5-мм роз'єму, на 1 міліметр тонший від iPhone 6s. Тому головною причиною перетворень у звуковій системі називають звичайний маркетинговий крок.

Apple без "міні-джеку": iPhone 7 позбудеться популярного аудіороз'єму 3,5 мм

Фото: Sony MDR-1ADAC (Mac OtakaraJP)

У якості заміни аудіороз'єму, який вже давно визнаний світовим стандартом, Apple має намір використовувати власний порт Lightning або Bluetooth підключення. У такому випадку "яблучній" компанії доведеться розширити перелік комплектації смартфона, включивши туди перехідник на Lightning для навушників і портативних колонок.

Втім, на думку екпертів, Apple навряд чи піде на поставку додаткового девайса, що, своєю чергою, змусить користувачів купувати ці перехідники самостійно або орієнтуватися при виборі аксесуарів на саму Apple або партнерів, що випускають сумісні з iPhone продукти.

Як повідомлялося, презентація "яблучного" смартфона сьомого покоління відбудеться, швидше за все, у вересні 2016 року.