ua en ru

Апеляційний суд залишив Корбана під домашнім арештом

Апеляційний суд залишив Корбана під домашнім арештом Фото: Геннадій Корбан

Корбан перебуватиме під домашнім арештом до 31 грудня

Апеляційний суд Києва залишив лідера партії УКРОП Геннадія Корбана під домашнім арештом до 31 грудня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби УКРОПУ в Facebook.

"Апеляційний суд Києва залишив Геннадія Корбана під домашнім арештом - на тих же умовах, що і раніше. Скарги ГПУ про обрання більш суворого запобіжного заходу, і захисту політика, який вимагав його звільнити з-під домашнього арешту, суд відхилив. Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає", - йдеться в повідомленні.

Апеляційний суд Києва залишив Геннадія Корбана під домашнім арештом – на тих самих умовах, що й раніше. Скарги ГПУ про о...

Posted by УКРОП Українське об'єднання патріотів on 1 декабря 2015 г.

Одним з аргументів на користь скарги на домашній арешт була, за словами адвоката Оксани Томчук, необхідності медичного обстеження Корбана в умовах стаціонару. Томчук зазначила, що для проведення певних діагностичних процедур з Корбана потрібно зняти електронний браслет.

Апеляційний суд залишив Корбана під домашнім арештом

Фото: суд

Представники Генеральної прокуратури України в свою чергу вимагали обрати Корбану запобіжний захід у вигляді арешту без визначення розміру застави.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ та ГПУ у Дніпропетровську в рамках спецоперації затримали лідера партії КРІП Геннадія Корбана.

Корбану пред'явили підозри за чотирма статтями: ст. 255 - створення злочинної організації, ч. 5 ст. 191 - привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах; ч. 3 ст. 349 - викрадення людей, ч. 2 ст. 289 - незаконне заволодіння автомобільним транспортом.

Запобіжний захід Корбану почали обирати ще 2 листопада в Чернігові, проте рішення так і не було прийнято. Після закінчення максимального терміну попереднього затримання на 72 години Корбан був відпущений вранці 3 жовтня, однак його одразу знову затримали співробітники СБУ в рамках вже нового кримінального провадження і повезли в Київ.

Рано вранці 6 листопада Печерський суд Києва обрав для Корбана запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці. Пізніше політика доставили за місцем прописки в Дніпропетровську.