ua en ru

АПУ готує візит Обами в Україну

АПУ готує візит Обами в Україну Фото: Барак Обама і Петро Порошенко

Дебютний візит американського Президента до України може відбутися у 2016 році

В Адміністрації Президента України проводиться підготовка до організації візиту Президента США Барака Обами в Україну. Про це з посиланням на співрозмовника з оточення українського лідера йдеться в матеріалі РБК-Україна "Генасамблея ООН: агресія РФ, реформування Радбезу і візит Обами в Україну".

"Нашою метою є не короткочасна зустріч, а організація цілого візиту", - розповіло джерело РБК-Україна в оточенні Президента України.

Крім того, за його словами, сьогодні розглядаються відразу три дати офіційного візиту Обами в Україну, в тому числі і наступного року.

Як повідомив напередодні прес-секретар українського Президента Святослав Цеголко, під час особистої зустрічі на полях 70-ї Генасамблеї ООН в Нью-Йорку Барак Обама пообіцяв Петру Порошенку і надалі підтримувати Україну в захисті територіальної цілісності та суверенітету.

Нагадаємо, про плани з підготовки візиту Обами в Україну наприкінці липня заявляв посол України у США Валерій Чалий. За його словами, незважаючи на те, що американський Президент поки не відвідував Україну, рівень дипломатичних відносин між країнами є дуже високим.