ua en ru

Антикорупційний комітет Ради оприлюднює матеріали СБУ про зачистці Майдану

Антикорупційний комітет Ради оприлюднює матеріали СБУ про зачистці Майдану Голова антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв

Комітет Верховної Ради України по боротьбі з корупцією оприлюднить матеріали СБУ про підготовку зачистки Майдану колишнім керівництвом служби. Про це сьогодні на засіданні комітету заявив глава Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наш комітет отримав документи, підписані колишнім головою СБУ Олександром Якименко про підготовку операції протидії учасникам мирних акцій протесту на Майдані 2013-2014 рр. Ці документи, які були розсекречені, свідчать, наприклад, що Якименко 13 грудня 2013 р. готував знищення співробітниками СБУ інформації і матеріальних носіїв інформації, у разі захоплення СБУ. А 19 лютого 2014 р. Якименко підписаний документ про приведення сил і засобів боротьби з тероризмом до готовності ступеня "посилена", включно з групою "Альфа", - повідомив Соболєв.

Він пообіцяв, що більш детальна інформація СБУ та відповідні документи будуть найближчим часом оприлюднені антикорупційним комітетом Ради.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що екс-Президент України Віктор Янукович віддавав накази на розстріл Майдану.

А голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що снайперами на Майдані керував радник Путіна Сурков.