ua en ru

В Англії розбився літак з сім'єю Усами бен Ладена

В Англії розбився літак з сім'єю Усами бен Ладена Фото: місце падіння літака

На землі при цьому ніхто з людей не постраждав

У графстві Гемпшир на півдні Англії зазнав аварії літак авіакомпанії Salem Aviation, що належить сім'ї Усами бен Ладена. Під час аварії загинули чотири людини, імовірно, родичі терориста, повідомляють британські ЗМІ.

Літак Phenom 300 авіакомпанії Salem Aviation, що належить сім'ї Усами бен Ладена, розбився увечері в п'ятницю у графстві Гемпшир на півдні Англії, повідомляє The Telegraph.

Літак, що летів в Гемпшир з Мілана, не зміг приземлитися на злітно-посадкову смугу, зруйнував огорожу і впав на стоянку машин неподалік від аеропорту. На землі при цьому ніхто з людей не постраждав.

Чи були на борту літака члени сім'ї Усами бен Ладена, поки не встановлено, але відомо, що у родичів терориста є ділові інтереси в північній Італії, зазначає видання.

Daily Mail з посиланням на саудівські ЗМІ повідомляє, що на Phenom 300 летіли саме члени сім'ї бен Ладена. Зокрема, за даними видання, в авіакатастрофі загинули мачуха й сестра терориста.

Якщо цей факт підтвердиться, це буде вже третій випадок, коли члени сім'ї бен Ладен гинули в авіакатастрофах. У вересні 1967 року батько Усами бен Ладена Мохаммед загинув при катастрофі його Beechcraft 18 в Саудівській Аравії. У 1988 році зведений брат Усами Салім бен Ладен загинув, коли його літак зачепив високовольтну лінію в Техасі. Авіакомпанія бен Ладенів була названа на честь Саліма.

Нагадаємо, Усама бен Ладен був убитий 2 травня 2011 року під час операції "Морських котиків" по захопленню вілли в місті Абботтабад (50 км від Ісламабаду), де глава "Аль-Каїди" переховувався.