ua en ru

В Англії стався землетрус магнітудою 4,2

В Англії стався землетрус магнітудою 4,2 Фото (AP Photo): землетрус в Англії

Жертв і серйозних руйнувань на півдні країни не було

У Великій Британії в ніч із четверга на п'ятницю у графстві Кент на півдні Англії стався землетрус магнітудою 4,2 бала. Підземний поштовх зафіксовано біля міста Сендвіч на глибині 15 км о 02:52 за місцевим часом, повідомляє ВВС з посиланням на Британське географічне товариство.

Жителі довколишніх міст Рамсгейт, Маргейт, Кентербері і Саутенда в сусідньому графстві Ессекс також відчули поштовх. Вони вважали, що сталася авіакатастрофа або ж вибух бомби.

За даними поліції Кента, до служби надійшло багато дзвінків, втім, жертв і серйозних руйнувань не було.

В Англії стався землетрус магнітудою 4,2

(Фото: Getty Images)

За словами кореспондента ВВС у південно-східних графствах Англії Саймона Джоунса, він прокинувся вночі від того, що його будинок стрясався. "Перше, що спало на думку: вантажівка в будинок врізалась, але я тут же заліз в соцмережі, а там люди, що живуть у Кенті, вже писали, що це землетрус".

Зазначимо, що Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр (EMSC), що займається моніторингом сейсмічної активності на європейському континенті, також зареєстрував це землетрус.

Англійський Кент не вперше став епіцентром землетрусу: у 2007 році схожий поштовх магнітудою в 4,3 бала стався в місті Фолкстон. Тоді було пошкоджено понад 70 будинків і будівель.

Подібної сили поштовхи трапляються у Сполученому Королівстві раз на два роки, і близько 4,5 тис. разів на рік по всьому світу.

На своєму акаунті у "Твіттері" Британське географічне товариство повідомило, що землетрус у Рамсгейті "приблизно у 260 тисяч разів слабкіше того, що стався в Непалі". Найсильніший землетрус у 6,1 бала було зареєстровано у Британії в 1931 році.

Нагадаємо, кількість загиблих у результаті землетрусу в Непалі досягла 8,583 тис. людей.