ua en ru

АМКУ скасував усі результати щодо тендера з перенесення номерів в Україні

АМКУ скасував усі результати щодо тендера з перенесення номерів в Україні Фото: послуга перенесення телефонних номерів в Україні відкладається

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна Антимонопольного комітету в Києві

Антимонопольний комітет України скасував результати тендера на послугу перенесення номерів, постановивши, зокрема, зобов'язати ДП "Український держцентр радіочастот" (УДЦР) скасувати всі рішення, прийняті після розкриття пропозицій щодо участі в конкурсі на розробку і впровадження системи перенесення номерів (Mobile Number Portability, послуга MNP), передає ввечері у п'ятницю 18 березня власкор РБК-Україна з АМКУ.

Зокрема, йдеться про рішення щодо недопуску до тендера компаній "Ес Ай Центр" (SI Center), "Huawei Україна", що їх не було допущено до участі в конкурсі.

Крім того, постанова АМКУ поширюється також і на рішення про визнання переможцем тендеру скандальної компанії "Діалінк" (Dialink).

Як зазначається, дане рішення антимонопольного регулятора може бути оскаржене УДЦР в установленому судовому порядку.

АМКУ скасував усі результати щодо тендера з перенесення номерів в Україні

Нагадаємо, сьогодні АМКУ планував оголосити фінальне рішення щодо перенесення номерів в Україні після розгляду скарги компанії "Ес Ай Центр".

На початку березня Антимонопольний комітет відмовив польськії компанії T4B у задоволенні скарги від імені учасника тендеру на розробку і впровадження системи перенесення номерів.