ua en ru

Американський ракетний есмінець зайшов в Одеський порт

Американський ракетний есмінець зайшов в Одеський порт Фото: В Одесу зайшов американський ракетний есмінець Porter.

Корабель пробуде в порту декілька днів

В Одесу зайшов американський ракетний есмінець Porter. Про це написав посол США в Україні Джеффрі Пайетт своєму Twitter.

"Чекаю візит в Одесу і поздоровлень співробітників і екіпаж USS Porter в той час, як ми будуємо партнерські відносини з Україною", - зазначив Пайетт.

Разом з тим, за інформацією місцевого видання Думська, американський есмінець з керованою ракетною зброєю DDG-78 USS Porter сьогодні вранці зайшов в Одеський порт і пришвартувався біля нового причалу Карантинного молу. За інформацією видання, корабель пробуде в порту декілька днів.

Наголошується, що есмінець побудували в 1996-1998 роках на верфі Ingalls Shipbuilding. Він відноситься до типу "Арлі Берк". Повна водотоннажність "Портера" - 8915 "довгих" тонн, довжина - 153,92 м, ширина - 20,1 м, осадка - 9,4 м з гідроакустичної станції. Рухають його чотири газотурбінні установки потужністю 108 тис. кінських сил. Максимальна швидкість ходу - 32 вузла (майже 60 км/год), дальність плавання - 4400 миль на 20 вузлах. Екіпаж есмінця - 337 осіб, у тому числі 23 офіцера.

Нагадаємо, Porter знаходиться в Чорному морі в рамках операції "Атлантична рішучість", розпочатої в цілях підтримки союзників США по блоку НАТО у зв'язку з конфліктом на сході України і діями Російської Федерації.