ua en ru

Олександр Янукович подав на Україну в ЄСПЛ

Олександр Янукович подав на Україну в ЄСПЛ Фото: Син екс-Президента Віктора Януковича Олександр

Янукович вимагає відшкодувати йому вартість "Всеукраїнського банку розвитку", визнано неплатоспроможним

Син екс-Президента Віктора Януковича Олександр подав позов в Європейський суд з прав людини (Страсбург) у зв'язку з регулярними порушеннями Україною прав людини стосовно нього. Про це написав у Facebook журналіст Юрій Кірасир з посиланням на реліз адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP.

Підставою для подачі позову стало рішення Національного банку України від 27 листопада 2014 року про визнання "Всеукраїнського банку розвитку" неплатоспроможним, внаслідок даного рішення Олександр Янукович втратив право власності на 100% акцій фінустанови.

Син Януковича просить Європейський суд з прав людини зобов'язати державу Україна виплатити йому матеріальну компенсацію у розмірі ринкової вартості акцій банку.

АЛЕКСАНДР ЯНУКОВИЧ ПОДАЛ ИСК В ЕВРОПЕЙСКИЙ СУД ПО ПРАВАМ ЧЕЛОВЕКААлександр Янукович подал иск в Европейский суд по пра...

Posted by Юрий Кирасир on 13 октября 2015 г.

Олександр Янукович пояснює подачу позову в ЄСПЛ неможливістю відстояти свої законні права в українських судах, які знаходяться під тиском чинної української влади і виконують політичні замовлення проти її опонентів.

Нагадаємо, в липні в рамках кримінального провадження щодо сина екс-Президента України Віктора Януковича Олександра заарештований банківський рахунок ТОВ "МАКО-Трейдінг", на якому зберігається 110,37 млн грн.