ua en ru

Активи неплатоспроможних банків будуть продаватися тільки на електронних майданчиках, - ФГВФО

Активи неплатоспроможних банків будуть продаватися тільки на електронних майданчиках, - ФГВФО Фото: ФГВФО

Організатори торгів повинні привести свої електронні торгові майданчики у відповідність з вимогами до 1 вересня 2015 р

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) зобов'язав організаторів торгів продавати активи неплатоспроможних банків виключно на електронних майданчиках. Повідомлення про таке рішення виконавчої дирекції Фонду повідомила прес-служба.

Нове правило повинно прискорити процес продажу активів, а також залучити більше потенційних учасників.

Згідно з рішенням ФГВФО організатор торгів зобов'язаний через свій веб-сайт забезпечити безперешкодний доступ до участі в торгах і рівні умови для всіх учасників.

Серед вимог до організаторів торгів є також технічна можливість одночасного обслуговування не менше 100 торгів. Веб-сайт повинен бути розміщений на власному доменному імені, без необхідності пересилання на інші веб сторінки в мережі Інтернет.

Згідно з повідомленням Фонду, виставлене на продаж майно неплатоспроможних банків має бути чітко розподілено за категоріями в залежності від типу майна. Серед категорій виділяють автотранспорт, нерухомість, кредити, меблі, комп'ютерна техніка, банківське обладнання, інші основні засоби і т. д.

Подання учасниками торгів цінових пропозицій має відбуватися в режимі реального часу через захищене з'єднання. Крім того, обов'язково інформування учасників електронних торгів про результати розгляду заявок, внесення цінових пропозицій та результати електронних торгів відповідними повідомленнями.

Організатори торгів повинні привести свої електронні торгові майданчики у відповідність з вимогами до 1 вересня 2015 р.

Нагадаємо, раніше ФГВФО вибрав 19 банків-агентів 2015 - 2016 рр.