ua en ru

Активісти заявляють про незаконну вирубку дерев під висотне будівництво на вул. Ломоносова в Києві

Активісти заявляють про незаконну вирубку дерев під висотне будівництво на вул. Ломоносова в Києві Фото: вирубка дерев

Активісти мають намір продовжувати акції протесту

Столиця продовжує перебувати в облозі людей з бензопилами. Цього разу скандал вибухнув на вулиці Ломоносова, де відбувається незаконна вирубка дерев під чергове висотне будівництво.

Як повідомили активісти з "прибудинкової комітету Ломоносова 83а", незважаючи на те, що вони викликали поліцію, зверталися до мера міста і в адміністрацію Голосіївського району, перекривали вулицю і пікетували будівництво - вирубка триває наростаючими темпами.

За їх словами, забудовник, що знищує дерева - відома "Аркада", яка запланувала побудувати на університетській землі величезний житловий масив. Відзначається, що скверів для його майбутніх мешканців не передбачено.

Активісти вважають, що міська влада вперто не бажає враховувати думку місцевих жителів, які домагаються збереження дерев та організації скверу. Тому вони мають намір продовжувати акції протесту і, схоже, в Києві з'явиться ще одна "гаряча точка".

Нагадаємо, екологи та представники громадських організацій виступають проти масової вирубки тополь в Києві, проведення якої анонсували в Київській міській держадміністрації.