ua en ru

Активіст: нардеп Чумак завів "своїх" людей у конкурсну комісію НАПК

Народний депутат і кандидат на посаду члена Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПК) Віктор Чумак завів своїх людей у конкурсну комісію, яка відбирає кандидатів в агентство. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє активіст і боєць батальйону "Київ-2" Ігор Савчук.

За словами активіста, мова йде про 4 з 8 членів комісії - Андрія Марусового, Віктора Тарана, Віктора Шлинчака і Володимира Сущенка.

"Ще у червні Віктор Чумак заявляв, що не буде приймати участь в конкурсі на посаду члена НАПК. Але за дивним збігом обставин змінив своє рішення відразу після призначення своїх друзів в конкурсну комісію", - пише активіст.

Савчук зазначає, що Чумак з Марусовим і Тараном дружить ще з 2013 року, коли включив їх до складу громадської експертної ради при парламентському комітеті з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, яку тоді Віктор Чумак очолював.

За даними ЗМІ, Марусов постійно бере участь в обговоренні маніпуляцій з житлом і декларацією Чумака як претендента члени НАПК, де захищає Чумака, неодноразово дозволяючи собі брутальні вислови в бік журналістів та активістів.

Також активіст і боєць батальйону "Київ-2" зазначає, що раніше, в травні-червні поточного року, Чумак вже намагався завести в комісію скандально відомого Олександра Хмару, з яким, за словами самого Чумака, знайомий понад 8 років. Хмара - виконавчий директор Transparency International Ukraine. Єдиним, хто активно лобіював призначення Хмари, був Віктор Чумак.