ua en ru

Аграрний товарообіг України з Китаєм за 5 міс. виріс до 644,8 млн дол., - МінАП

Аграрний товарообіг України з Китаєм за 5 міс. виріс до 644,8 млн дол., - МінАП Фото: прес-служба МінАП

Українська делегація попередньо планує відвідати Китай на початку серпня

Між Україною та Китаєм спостерігається стабільне зростання торгівлі сільськогосподарською продукцією: за 5 місяців у 2015 р. аграрний товарообіг виріс до 644,8 млн дол. Про це йшлося у середу на зустрічі міністра аграрної політики і продовольства України Олексія Павленка з послом КНР в Україні Чжан Сіюнем, повідомили у прес-службі МінАП.

"Ключовими напрямами двостороннього співробітництва є торговельно-економічне та інвестиційне співробітництво", - зазначив Павленко. Він сподівається на подальше зміцнення співробітництва та розширення торгівлі товарами сільськогосподарського виробництва.

Павленко зауважив на важливості проведення п'ятого засідання підкомісії з питань співробітництва у сфері сільського господарства. Українська делегація попередньо планує відвідати Китай 3-6 серпня 2015 р. для участі в роботі підкомісії.

"У рамках засідання підкомісії українська сторона запропонує також провести зустріч представників ділових кіл обох країн. До складу української делегації заплановано включити представників аграрного бізнесу", - наголосив глава Мінагрополітики.

Крім того, в МінАП відбувся круглий стіл за участю представників Східного комітету німецької економіки. "Україна приділяє особливу увагу розвитку стійкого і взаємовигідного співробітництва з Німеччиною в аграрній галузі. За 5 місяців у 2015 році товарообіг сільськогосподарської продукції між країнами склав 198,1 млн дол., експорт - 73,7 млн ​​дол., імпорт - 124,3 млн дол.", - зазначив Павленко.

За результатами зустрічі сторони домовилися проводити на регулярній основі засідання з обговорення проблемних питань, що виникають в галузі агропромислового комплексу України, а також надання підтримки з боку німецьких ділових кіл у впровадженні євроінтеграційних підходів до розвитку сільського господарства.

Нагадаємо, Україна та Китай у вересні планують зібрати міжурядову комісію зі співробітництва.