ua en ru

Афанасьєв відмовився свідчити проти Сенцова і Кольченка

Афанасьєв відмовився свідчити проти Сенцова і Кольченка Фото: Олег Сенцов

Геннадій Афанасьєв оголосив, що все раніше сказане він говорив під тиском

Свідок обвинувачення по справі українського режисера Олега Сенцова і антифашиста Олександра Кольченко Геннадій Афанасьєв відмовився від дачі показань. Про це повідомляє Російська служба BBC.

Геннадій Афанасьєв, який раніше пішов на угоду зі слідством і засуджений до семи років позбавлення волі, оголосив, що все раніше сказане він говорив під тиском.

Сенцов і Кольченко, що знаходились на лаві підсудних, у відповідь на ці слова почали аплодувати.

"Участь у цих діях визнаю, а цих людей там не було. В обмові Сенцова і Кольченка брати участі не буду", - цитує Афанасьєва портал "Грані.ру".

Нагадаємо, раніше свідок звинувачення Олексій Чирній, так само як Афанасьєв визнав свою провину і засуджений на сім років у колонії суворого режиму, відмовився давати додаткові свідчення і лише підтвердив усі попередні свої свідчення.

За версією російського слідства, з квітня по травень 2014 року Сенцов і його прихильники в Сімферополі підпалили офіси громадської організації "Російська громада Криму" та місцевого відділення партії "Єдина Росія". Олег Сенцов категорично відкидає пред'явлені йому звинувачення і вважає, що його судять активну позицію щодо відстоювання української державності в Криму.