ua en ru

Адвокат заявляє, що Лукаш вивезли у невідомому напрямку

Адвокат заявляє, що Лукаш вивезли у невідомому напрямку Фото: Олена Лукаш

Захисник екс-міністра назвав її затримання "викраденням"

Адвокат екс-міністра юстиції України Олени Лукаш Андрій Смирнов заявляє, що його підопічну затримали і вивезли в невідомому напрямку. Про це повідомили в ефірі телеканалу "112 Україна".

Смирнов заявив, що його підопічна була затримана півтори години тому. Він назвав її затримання викраденням. Поки що йому невідомо, куди її відвезли. Зараз він поїхав в ГПУ з'ясовувати ситуацію.

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України (СБУ) заявила про затримання екс-міністра юстиції Олени Лукаш.

Лукаш перебувала у розшуку СБУ за підозрою в заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах. На сайті МВС повідомлялося, що Лукаш зникла 28 липня 2015 р. Вказувалося, що у суду є постанову на затримання Лукаш з метою приводу.

28 травня 2015 р. заступник генерального прокурора України повідомив про підозру колишньому міністру юстиції України Олени Лукаш щодо ч. 5 ст. 191 ч. 2 ст. 366 КК України. Лукаш підозрюється у заволодінні державними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.