ua en ru

Адвокат Савченко: Надія готова розпочати сухе голодування

Адвокат Савченко: Надія готова розпочати сухе голодування Фото: Надія Савченко

Льотчиця має намір протестувати проти дій суду

Українська льотчиця Надія Савченко загрожує оголосити сухе голодування у відповідь на те, як проходить суд. Про це розповів в ефірі "5 каналу" її адвокат Марк Фейгін.

"Сьогодні вона різко реагує, їй дуже не подобається, що на допиті, особливо сепаратистів, нам не задовольнили клопотання, які були дуже важливі у справі в частині надання доказів. Ряд свідчень сепаратистів дуже розходилися з тим, що вони давали на слідстві, їй тоді не дозволили використовувати карту. Надія сприймає це як порушення прав і справедливості, тому так сильно і емоційно реагує", - сказав він.

"Тому що у нас ще багато процесуальних можливостей, які дозволять нам хоч якось впливати на ситуацію. Не змусить голодуванням або ще чимось іншим приймати рішення за законом. На жаль, суд заангажований", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, захист Савченко заявляє, що по відеозв'язку свідки не бачать льотчика.

"Видно тільки, що в клітці хтось є. Особа Надії повністю закрито від камери світиться броньованим склом... Так ось - я єдиний з учасників процесу, хто подивився на нього з обох боків екрана. Клітка стоїть так, що в камері не видно нічого.... У свідків, яких суд допитував по відео, прокурори завжди запитували, чи дізнаються вони підсудну, і всі говорили, що дізнаються", - написав адвокат Савченко Ілля Новіков.

Як повідомлялося раніше, суд відновив слухання справи Савченко.