ua en ru

Завтра розпочнеться церемонія прощання та відправки в Нідерланди тіл загиблих при катастрофі Boeing, - Гройсман

Завтра, 23 июля, начнется церемония прощания и отправки в Нидерланды тел погибших при катастрофе Boeing 777-200 компании "Малайзийские авиалинии".

Завтра, 23 липня, розпочнеться церемонія прощання і відправки в Нідерланди тіл загиблих при катастрофі Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії". Про це на брифінгу в Харкові повідомив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман, який курирує міжурядову комісію з розслідування аварії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Приблизно годину тому був разпломбирован другий вагон з тілами. Експерти розраховують підготувати сьогодні 50 тіл... Попередній план завершення всіх заходів - п'ятниця. На завтра запланована церемонія прощання і відправки тіл в Нідерланди. Ми плануємо почати цю церемонію в 12:00 по Києву. Очікується, що в церемонії візьмуть участь дипломати з різних країн", - розповів Гройсман.

За його словами, завтра буде переправлено таку кількість тіл, яке встигнуть підготувати експерти.

"Всі зацікавлені, щоб відправлення всіх тіл відбулася якомога швидше", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). В результаті загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дитини, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 193 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 43 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влада України стверджує, що літак збили бойовики. Останні, у свою чергу, заперечують причетність до інциденту.