ua en ru

Західний військовий округ РФ проведе навчальні стрільби ракетами "Іскандер-М", - Міноборони Росії

Російські військові під час планових навчань ракетних з'єднань Західного військового округу і командування Дальньої авіації РФ, які проходять з 27 травня по 5 червня, проведуть стрільби ракетними комплексами "Іскандер-М", а також запустять ракети з бомбардувальників.

Російські військові під час планових навчань ракетних з'єднань Західного військового округу і командування Дальньої авіації РФ, які проходять з 27 травня по 5 червня, проведуть стрільби ракетними комплексами "Іскандер-М", а також запустять ракети з бомбардувальників. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Росії.

Навчання пройдуть в рамках планової перевірки бойових можливостей з'єднань ЗС Росії, снащенных високоточною зброєю великої дальності. "В ході заходу відпрацьовуються питання організації комбінованого ураження засобами високоточної зброї наземного і повітряного базування критично важливих об'єктів умовного противника", - наголошується в повідомленні відомства.

У навчання задіяне одне з ракетних з'єднань Західного військового округу, на озброєнні якого знаходяться ракетний комплекс "Іскандер-М" і літаки дальньої авіації.

Ракетний підрозділ Західного військового округу здійснить марш комбінованим способом протяжністю понад 2 тис. км (своїм ходом до аеродрому навантаження, після - літаками військово-транспортної авіації в район проведення навчання). Ракетники також відпрацюють питання розвідки маршрутів висування, скритного розгортання і зайняття вогневих позицій, а також інженерного обладнання району.

На заключному етапі ракетники разом з Командуванням дальньої авіації проведуть навчання з поразки умовних цілей крилатими ракетами наземного і повітряного базування на максимальній дальності. Вони будуть використовувати безпілотні літальні апарати вітчизняного виробництва для оцінки ефективності ураження цілей.

Відзначимо, в даний час війська і сили ЗВО дислокуються в адміністративних межах трьох федеральних округів (Північно-Західного, Центрального і частини Приволзького) на території наступних суб'єктів Російської Федерації: Республіка Карелія, Республіка Комі, Архангельська, Білгородська, Брянська, Володимирська, Вологодської, Воронезька, Іванівська, Калінінградська, Калузька, Костромська, Курська, Ленінградська, Липецька, Московська, Мурманська, Нижегородська, Новгородська, Орловська, Псковська, Рязанська, Смоленська, Тамбовська, Тверська, Тульська, Ярославська область, м. Москва, м. Санкт-Петербург, Ненецький автономний округ.