ua en ru

Загарбники Донецької ОДА оголосили про створення Донецької народної республіки

Люди, які захопили будівлю Донецької обласної державної адміністрації, сьогодні в 12:00 провели збори, на якому оголосили про створення "Донецької народної республіки",

Люди, які захопили будівлю Донецької обласної державної адміністрації, сьогодні в 12:00 провели збори, на яких оголосили про створення "Донецької народної республіки", повідомляє місцеве видання "Новини Донбасу ".

Як повідомляється, в декларації, яку прочитали сепаратисти, сказано: "народ Донецької народної республіки має виключне право власності на землю, її надра, повітряний простір, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території республіки. Республіка самостійно визначає свій економічний статус, проводить фінансову, кредитну та інвестиційну політику, формує свій державний бюджет, встановлює порядок утворення валютного та інших фондів. Республіка має право заборонити будівництво та припинити функціонування будь-яких підприємств і установ, а також інших об'єктів, які створюють загрозу екологічній безпеці. Декларація діє з моменту прийняття та є основною для прийняття Конституції Донецької народної республіки".

Після зборів було оголошено перерву для консультацій "з гостями з північної столиці".