ua en ru

За час АТО було поранено 2425 бійців Збройних сил України, - Міноборони

Серед бійців Збройних сил України за час проведення антитерористичної операції на Донбасі поранено 2425 людини.

Серед бійців Збройних сил України за час проведення антитерористичної операції на Донбасі поранено 2425 людини. Про це в ході прес-конференції заявив директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони Віталій Андронатій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз у госпіталях у нас перебуває близько 950 людина з цієї маси поранених. Решта вже одужали, хтось перебуває у відпустці через хворобу. Вже близько 30% повернулися назад в дію здоровими", - повідомив Андронатій.

Директор департаменту також уточнив, що всі поранені розподілені по військових госпіталях, за різними військово-клінічних центрів та гарнізонних госпіталях, найчастіше поранені перебувають у високоспеціалізованих закладах.

Нагадаємо, станом на 12 вересня 2014 р., за даними інформаційно-аналітичного центру РНБО, в зоні АТО загинули 873 військовослужбовців і 3275 отримали поранення.

Крім ВСУ, АТО беруть участь сили МВС, СБУ, Держприкордонслужби.

З квітня 2014 р. на Донбасі українська влада проводять антитерористичну операцію проти проросійських сепаратистів і бойовиків, які захопили, зокрема, Донецьк і Луганськ.