ua en ru

За добу в зоні АТО загинули 3 військових і 27 поранені, - прес-центр АТО

За добу в зоні антитерористичної операції на Донбасі загинули 3 військових і 27 поранені.

За добу в зоні антитерористичної операції на Донбасі загинули 3 військових і 27 поранені. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО на Facebook.

"За добу загинуло 3 військовослужбовці і поранено 27 військовослужбовців. За період бойових дій... загинуло 173, поранені 446", - наголошується у повідомленні.

Прес-центр зазначає, що обстановка на території Донецької та Луганської областей залишається напруженою. Терористи 9 липня вели бойові дії з використанням важкого озброєння і бронетехніки. Найбільш складна обстановка зберігається біля Донецька, Горлівки, Луганська, Антрацита, Краснодона.

Протягом доби бойовики мінували автомобільні ґрунтові дороги, по яких можуть пересуватися підрозділи сил АТО.

"Терористи і надалі проводять обстріл житлових кварталів і звинувачують в цьому українських військових. Також вони вербують у своє ополчення місцеве населення та організовують підготовку і формування нових загонів бойовиків", - повідомляє прес-центр АТО.

"Терористи продовжують проводити провокаційні акції, обстрілюють мирних жителів, руйнують об'єкти інфраструктури. Це спрямовано на формування негативного ставлення до керівництва держави і його Збройним силам, дискредитації їх на світовому рівні", - додає прес-центр.

Далі хроніка від прес-центру АТО.

9 липня о 21:05-21:15 був здійснений обстріл зі стрілецької зброї блокпосту в районі н.п. Соболівка. Втрат немає.

О 21:30 на фугасі підірвався БТР-80 в районі н.п. Червона зоря, в результаті чого 2 військовослужбовців загинули, 6 поранені.

О 21:15-21:50 був проведений мінометний обстріл і обстріл зі стрілецької зброї (ПКМ, СВД) у напрямку н.п. Довжанський з боку села Бірюкове. Поранено 7 військовослужбовців. З них 2 у важкому стані. 4 поранених належать до дорожньо-патрульній службі.

О 23:40 був здійснений обстріл з кулемета машини "Урал" в районі населеного пункту Муратово, авто потрапило в засідку. В ході бою 1 військовослужбовець загинув і 3 були поранені.

10 липня о 0:10-0:20 був здійснений обстріл з АГС-17 і стрілецької зброї одного з блокпостів на Луганщині. У відповідь був відкритий вогонь з мінометів і стрілецької зброї. Під час бою в полон був узятий в полон один бойовик. Втрат немає.

О 0:35-0:40 був здійснений обстріл одного з блокпостів в районі населеного пункту Металіст. "Ракети лягли з перельотом", - зазначає прес-центр АТО.

О 1:00 в ході проведення спеціальних дій в районі Сіверськ піхотинці вступили у вогневий контакт з бойовиками. В результаті бою було знищено 2 мінометних розрахунки і зруйновані фортифікаційні споруди бойовиків. В ході бою було поранено 2 військовослужбовців, пошкоджено 1 танк.