ua en ru

За добу бойовики 14 раз обстріляли позиції підрозділів ЗСУ, - Міноборони

За минулу добу бойовики 14 раз обстріляли позиції підрозділів Збройних сил України.

За минулу добу бойовики 14 раз обстріляли позиції підрозділів Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"15 липня терористами з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град" обстріляні позиції підрозділів АТО і переправа поблизу населеного пункту Дмитрівка. Також опівночі з реактивної артилерії двічі був обстріляний аеропорт у Луганську, який контролюють сили АТО. О 15.00 та з 17.00 до 19.00 в районі населеного пункту Провалля (Луганська обл.) з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град" були обстріляні позиції підрозділів АТО. У 15.25 проведений мінометний обстріл позицій АТО сил в районі населеного пункту Валуйское", - йдеться в повідомленні.

Крім того, вночі тривав обстріл позицій АТО сил в районі населеного пункту Маринівка.

"Спочатку обстріл вівся з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град", потім - з мінометів і 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика". Вогонь вели з боку державного кордону з Російською Федерацією. Підрозділи АТО відкрили вогонь у відповідь", - повідомили в Міноборони.

У відомстві додали, що станом на ранок 16 липня обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Найбільш складна обстановка зберігається в містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Антрацит, Сєвєродонецьк та Краснодон, де бойовики готують опорні пункти в захоплених адмінбудівлях.

У прес-службі також зазначили, що сили АТО продовжують утримувати зайняті позиції.