ua en ru

Ярема обговорив з делегацією Гаазького трибуналу розслідування справи Януковича

Ярема обговорив з делегацією Гаазького трибуналу розслідування справи Януковича
Генеральний прокурор України Віталій Ярема обговорив з представниками делегації Міжнародного кримінального суду хід розслідування справи екс-президента України Віктора Януковича та інших колишніх посадових осіб України.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема обговорив з представниками делегації Міжнародного кримінального суду хід розслідування справи екс-президента України Віктора Януковича та інших колишніх посадових осіб України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральний прокурор України Віталій Ярема прийняв делегацію Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду, яка прибула в Україну з робочим візитом. Метою візиту є оцінка ситуації та обговорення інформації, яку 22 вересня 2014 року були надані Генеральною прокуратурою підтвердження звинувачень відносно вищих посадових осіб України та залучення їх кримінальної відповідальності в цьому Суді", - йдеться в повідомленні.

У ході зустрічі сторони обговорили хід і результати розслідування кримінальних проваджень щодо розгону мирних демонстрантів, заподіянням тілесних ушкоджень учасникам Євромайдана, а також вбивствами громадян у період з листопада 2013 р. по 22 лютого 2014 р.

Керівник відділу аналізу ситуацій МКС Емерік Роже підкреслив, що головна мета місії - зрозуміти, чи підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду ті злочини, які були скоєні в Україні під час акцій протесту в Україні.

Як зазначив Ярема, органи прокуратури і надалі будуть вживати всі можливі заходи для забезпечення позитивного розгляду заяви України Міжнародним кримінальним судом.

Відзначимо, 25 лютого 2014 р. Верховна Рада України звернулася до Міжнародного кримінального суду з метою притягнення до кримінальної відповідальності в цьому Суді вищих посадових осіб України щодо передбачених статтею 7 Римського статуту МКС злочинів проти людяності під час мирних акцій протестів громадян, які мали місце в Україні у період з 30 листопада 2013 р. по 22 лютого 2014 га.

25 квітня 2014 р. прокурором МКС Фату Бенсудой була відкрита процедура попереднього вивчення ситуації в Україні.

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора України Олексій Баганець повідомляв РБК-Україна, що країну в листопаді-грудні відвідають представники Гаазького трибуналу у справі екс-президента України Віктора Януковича.